Thursday, April 10, 2014
Kumbullat e thata luftojnë arterosklerozën
Një studim i kryer në kafshë ka zbuluar se konsumimi i kumbullave të thara ngadalëson zhvillimin e arterosklerozës, një sëmundje e ndezjes, e cila sjell deri te sëmundjet kardiovaskulare dhe e cila konsiderohet si shkaktar udhëheqës i vdekjeve në shoqërinë e sotme.
Studimi është kryer në minjtë me arterosklerozë të zhvilluar. Sasia e kumbullave të thara pluhur, e cila ndjeshëm ka zvogëluar dëmtimin e enëve të gjakut të shkaktuara nga arteroskleroza, ishte ekuivalente me konsumimin e 10 deri 12 kumbullave të thara në ushqimin e njeriut.
Kumbullat e thara shpesh janë lavdëruar për shkak të veprimit pozitiv në tretje dhe gjithnjë e më shumë theksohen edhe për shkak të veprimit pozitiv në shëndetin e zemrës dhe enëve të gjakut. Studimet e mëhershme kanë konstatuar se kumbullat e thara zvogëlojnë nivelin e kolesterolit LDL te njerëzit.
Kumbullat e thara përmbajnë nutrientë të shumtë, duke përfshirë edhe kalium, magnez dhe bor dhe kanë aktivitet të lartë antioksidues, për çka besohet se e kanë këtë ndikim pozitiv në shëndet.
Nese ky informacion ishte i dobishme per ju, te lutem SHPERNDAJE. Faleminderit
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment